Spørsmålsrunde – kunstløp

Heisann kjære lesere! Jeg har fått inn en del spørsmål i det siste om kunstløp, så hvis dere er interesserte så er det bare å lese videre!

Hvilken kunstløper ser du opp til? Gjerne en aktiv og noen som har lagt skoene på hylla? Og hvorfor?

De to kunstløperne jeg ser mest opp til er Carolina Kostner og Stephane Lambiel. Begge har fått til det utrolige av å lage kunst, men samtidig være i teknisk verdensklasse.

Hvordan oppleves et fall på isen etterhvert som man begynner å bli vant med det?

Å falle går egentlig helt greit. Alt skjer så fort, og man er så raskt opp igjen at man tenker nesten ikke over at det har skjedd. Selvfølgelig går man igjennom noen harde fall gjennom er karriere, men det er ikke veldig mange. I hvert fall for meg.

Føler du at høyden din er en utfordring i forhold til en del tekniske element, eller er det ikke noe du tenker særlig over?  Eventuelt, gir høyden din noen fordeler kontra de med lav høyde? 

Tenker ikke så ofte over høyden min, er liksom den jeg har fått og det eneste jeg kan jobbe med. Jeg ser på det som en stor fordel. Jeg har lange armer og ben og prøver å bruke det til å lage fine linjer og bevegelser.

Hva er egentlig rollen til treneren? Det virker vanlig å leie inn en egen koreograf? Så trenere jobber mest med andre elementer enn koreografien, mest teknisk?

Treneren min er en alt mulig person. Hun hjelper meg selvfølgelig mye med det tekniske, og hun som har lært meg alle elementene jeg kan. Nå som jeg har blitt ”gammel” handler jobben hennes om å sette alt sammen. Hun hjelper meg til å få alt til å stemme når det skal, og pusher meg litt ekstra hvis det er det som trengs.

Under konkurranser, følger du noe særlig med på hvordan andre presterer og lar du isåfall resultatene påvirke den mentale tankegangen?

Jeg prøver selvfølgelig å ikke la andres resultater påvirke min egen prestasjon. Derfor velger jeg å ikke følge noe særlig med på konkurrentene mine før jeg er ferdig å konkurrere selv. Når det er sagt hører man alltid litt når man er på isen, i garderoben eller ”back stage”. Det jeg hører der pleier ikke gjøre meg noe negativt. Hvis jeg hører at min konkurrent har gjort det veldig bra får jeg ekstra adrenalin og mer fokusert. I EM i fjor hørte jeg før min oppvarming hvor mye poeng jeg måtte få for å kvalifisere meg, og gikk deretter feilfritt.

Har du et drømmeprogram/musikk du ønsker du vil gjennomføre i fremtiden, men som du ikke føler deg «moden» for enda? 

Det er flere musikker jeg har lyst til å bruke i fremtiden, noen jeg venter med – fordi jeg ser programmene for meg inni hodet mitt, og tenker det er best å gi det litt tid.

Har du noen rare ritualer du må gjøre for du går en konkurranse?

Før hver konkurranse snakker jeg til meg selv i speilet, har en fast spilleliste, og har lykkeundertøy…. hahahh

Er det i det hele tatt noe særlig med gutter som driver med kunstløp i Norge i dag bortsett fra deg?

Guttemiljøet er ikke særlig stort i Norge, men det er noen yngre gutter rundt om i landet hvor jeg samarbeider med forbundet for å få dem frem. Vi arrangerer gutte samlinger rundt hele landet slik at de får et miljø å trene i.

Når begynte du med kunstløp?

Jeg begynte da jeg var tre år. Kunstløp har alltid vært en del av familien min, og var bare naturlig at jeg også fikk være med på isen.

Hvordan holder du nervene i ro før konkurranser?

En viktig del for meg er all treningen før jeg reiser til konkurranser. Når jeg ankommer en konkurranse vil jeg kunne si til meg selv at jeg har gjort alt jeg kan for at det skal gå bra. Det roer meg ned å vite at jeg har gjort mitt beste. I tillegg pleier jeg å omstille tankene mine til at jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg. Hva er det å være nervøs for? Det er jo dette jeg elsker, og helt selvvalgt! Litt spenning i kroppen har man jo, men jeg ser på det som positivt at man blir litt ekstra gira!

Jeg håper jeg fikk svart så bra som mulig på dette, og hvis dere har flere spørsmål så er det bare å kommentere under, eller sende meg DM på insta – @sondreboe

Vi snakkes!

-S

1 kommentar

  1. Jippi, dette gjorde kvelden min etter en lang dag med hjemmeeksamen! Synest du svarte bra 🙂 Lykke til med foreberedelsene til Bulgaria, fingers crossed!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *