Drama i Bulgaria!

Heisann.

Denne ukens konkurranse ble noe helt annerledes, og en mental test uten like. Jeg trente hardt frem til dette, og var fysisk og psykisk klar for ny konkurranse. Når vi landet i Sofia kjente jeg at jeg gledet meg til nytt adrenalinrush. Treningen før kortprogrammet gikk utrolig bra så programmet skulle bare nytes.

Alt gikk ikke helt som planlagt…..

Under den seks minutter lange oppvarmingen brakk skøyten min. Jeg hadde vært på isen i kanskje to minutter. Jeg gjorde en dobbel aksel og i landingen merket jeg med en gang at skøyten ikke holdt. Den øverste hampen hvor vi fester lissene fallt av. Å gå med en sånn skøyte er utenkelig og det hadde virkelig ikke gått. Jeg gikk av banen – treneren min Berit gjorde det klart at jeg trengte teip til å fikse det. Flere folk løp rundt, til slutt fikk jeg en teip. Jeg strammet så hardt jeg kunne, og teipet mer enn nok. Når alt var klart hadde jeg ett minutt igjen av oppvarmingen, så ingen tid til å tvile. Jeg fikk gjort et av hvert hopp veldig raskt, og selvfølgelig….

JEG GIKK FØRST. For et år siden hadde jeg nok startet programmet med tårer i øynene, og tenkt at det var umulig at det skulle gå. Ikke i år. Jeg har jobbet med mentaltrening utrolig mye i det siste og jeg taklet denne situasjonen akkurat slik jeg ville. Jeg gikk nesten perfekt, og endte med 65 poeng. Det er rett under min personlige rekord som jeg fikk for tre uker siden. Nå kan jeg virkelig si at jeg kan gå bra under alle omstendigheter.

Langprogrammet gikk igjen ikke helt som ønsket. Jeg følte at jeg var i form til å prestere mitt beste, oppvarmingen gikk helt fantastisk og jeg var klar til å gønne på. Selv om jeg gjorde noen feil her og der så er det faktisk mye positivt å ta med seg. For bare noen få år siden kunne jeg lett ha gitt opp i et slikt program. Jeg feilet på to av de mest «verdifulle» elementene, så poengmessig visste jeg at det var litt over for min del, men jeg tok meg sammen og samlet masse viktige poeng mot slutten. Takket være den jobben endte jeg med bronsje medalje og viktige ranking poeng til mesterskapene.

Nå er det endlig litt ro å få. Denne halvdelen av sesongen har vært utrolig krevende for min del. Jeg har jobbet så hardt jeg kan på isen, og all trening ved siden av. I tillegg har jeg burkt masse tid på mental trening, og aldri har jeg konkurrert på et så jevnt og høyt nivå før. Dette gir meg masse motivasjon til hva som skal skje etter jul, men først…. Litt julekos og avslapning.

Vi snakkes!

-S

1 kommentar

  1. ✌🏻✌🏻⛸⛸ Skikkelig bra👏👏

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *