Det viktigste jeg har lært i 2018.

Heisann hoppsan.

I skrivende stund sitter jeg på flyplassen i Bergen. Jeg har vært her på en liten kosetur for å besøke venner og søsteren min som studerer her. Etter å ha hatt noen måneder fulle av reiser, hardtrening og konkurransenerver var det utrolig godt å få noen dager hvor jeg slapp å tenke på alt slikt.

Det at jeg reiser alene gir meg tid til å tenke og reflektere på begynnelsen av denne sesongen. Jeg ser tilbake på dette med et smil. Mange mål er allerede nådd, andre nærmer seg og motivasjonen har aldri vært større. Så digg det er å kunne si det! Jeg begynte å tenke på grunner til at det har gått så bra i år. Jeg trener faktisk litt mindre enn jeg har gjort tidligere år, men kvaliteten har blitt mye bedre på de timene jeg har. Jeg har funnet gleden av å gå på isen hver dag, morgen eller kveld. Jeg trener hardt fordi det kommer fra meg, ikke fordi treneren min pusher meg til det. Jeg vet selv hva som funker, og jeg gjør det jeg bestemmer meg for.

Når det er sagt, så tror jeg ikke at alt dette er den viktigste endringen jeg har gjort. I hele år har jeg lært meg å slappe av. Både fysisk og psykisk. Jeg har blitt mye bedre på å restituere kroppen og tankene. Kanskje det er akkurat det som har hjulpet meg sånn. I alle tidligere år har jeg bare tenkt på kunstløp. Når jeg er hjemme, på skolen eller i ishallen. Slik er det ikke nå lenger. Etter en lang treningsdag tar jeg meg tid til å spise middag med venner som ikke bryr seg om kunstløp. Når jeg er på skolen fokuserer jeg på det… (som regel) Og når jeg er hjemme er det familien som får oppmerksomheten, eller Netflix da. Det har gjort at uansett hva jeg holder på med klarer jeg å være ”her og nå”.

Var det så lett det skulle være? Rett og slett å bli et ”chillere” menneske? Det høres jo kanskje litt rart ut, men helt ærlig så tror jeg dette er det aller viktigste jeg har lært i 2018, og som jeg skal fortsette å lære mer av i 2019. Å være her og nå. Jeg kan jobbe mot mine mål uten at noen kan stoppe meg. Jeg har lært meg å ikke bry meg hva folk sier, gjør akkurat det jeg føler er best for min fremtid.

Med dette sier jeg takk for i dag. Håper dere som leser kan ta med dere noe av dette. Kanskje det hjelper dere også? Hva vet jeg.

-Sondre

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *