Mitt beste mesterskap noen gang!

Hei alle sammen!

Som de aller fleste av dere har fått med dere har jeg brukt denne uken i europamesterskapet som ble holdt i Minsk. I tillegg har dere sikker fått med dere at jeg har virkelig hatt «the time of my life». Da jeg reiste på Tirsdag visste jeg at jeg hadde med meg god form, motivasjon og selvtillit, men da jeg gikk inn i arenaen for første gang kom spenningsfølelsen i hele kroppen. Hallen var stor, og fra første dag – stappfull. Det er så stor forskjell å gå foran et publikum på maks 200- og et publikum på nesten titusen. Begge treningene jeg hadde før kortprogrammet fikk veldig bra, og jeg visste at for å prestere var det viktigste å nyte, holde roen og ta en ting om gangen.

Det var flere ting som var nytt for meg i dette mesterskapet. Jeg gikk med det vanskeligste tekniske innholdet jeg har gjort noen gang, jeg var i min livs beste form, og mamma var teamleader. Mamma har ikke stått nede ved vantet med meg siden jeg var rundt ti år, så jeg var litt usikker på om det ville gjøre meg mer spent eller mer rolig. Heldigvis syntes jeg det var veldig godt å ha de to damene (Berit og mamma) som har hatt størst tro på meg og hjulpet meg mest innenfor sporten i alle år.

De vanskeligste kortprogrammene man kan gå er når man vet at bare topp 24 for å gå videre til finalen. I tillegg gikk jeg så tidlig i konkurransen at jeg ikke fikk vite om jeg faktisk kom videre før en time senere. Det var tidenes hardeste EM i gutteklassen, og veldig mange gikk sitt beste.

Etter at jeg landet kombinasjonen min visste jeg at det kom til å bli en bra dag, og etter flippen solgte jeg programmet så mye jeg absolutt kunne – og endte opp med personlig beste i et mesterskap. Dere kan se programmet her:)

Etter kortprogrammet hadde jeg en treningsdag hvor jeg fikk trene på is to ganger, igjen gikk det veldig bra.

Under langprogrammet gjaldt det samme. Holde roen, og fokus på en ting av gangen. «spoileralert» jeg nailet det! Det ble kanskje det beste langprogrammet jeg har gått noen sinne, og den beste sammenlagte konkurransen jeg har gått i mitt liv. Dere kan se det her! Det er så ubeskrivelig deilig å klare det når det virkelig gjelder. Jeg klatret opp på resultatlisten fra 20. til 18. plass, som er min beste plassering i EM. Denne sesongen har jeg funnet skikkelig tilbake til kjærligheten for kunstløp, og hvor mye jeg elsker å konkurrere. Jeg er et helt nytt menneske i konkurranse situasjoner enn jeg var tidligere.

Jeg har aldri vært nærmere VM-billetten enn det jeg er nå. Så jeg har ikke tenkt til å hvile i det hele tatt etter dette mesterskapet. Jeg skal trene hardt frem mot nordisk i Sverige om to uker, og etter det konkurranse i Nederland som blir mine to siste sjanser for å klare kravet for denne sesongen.

Til slutt må jeg si TUUUUUUSEN TAKK til alle fantastiske meldinger jeg har fått de siste dagene. Innboksene mine på alle sosiale medier har eksplodert med meldinger, og jeg setter utrolig stor pris på alt sammen 🙂

-Sondre

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *