Hvordan holder jeg motivasjonen oppe til så mye trening?

Hei dere!

I det siste har jeg fått noen spørsmål- spesielt om kunstløp, så jeg tenkte å svare på en del her.
So let’s get to it..

Hvordan holder du motivasjonen oppe til å trene så mye?
Dette er et spørsmål jeg får ganske ofte, og det er egentlig litt vanskelig å svare på. Grunnen til det er at jeg har trent flere timer om dagen, i så mange år at det har bare blitt en vanesak for meg. Selvfølgelig, det er dager det er tyngre å komme seg til ishallen enn andre- spesielt om det er klokken seks om morgenen. Det er bare at i kunstløp miljøet har vi oppvokst med at det er veldig få godkjente unnskyldninger til å ikke komme, så derfor kommer man alltid. Samtidig har jeg alltid kortsiktige mål som jeg jobber mot. Mål for bare den spesielle dagen, denne uken eller denne måneden. De målene gjør det lett for meg å alltid trene hardt. I tillegg har jeg noen store langsiktige mål om ting jeg vil skal skje om flere år. Jeg vet jeg må gi alt- hver eneste dag for å klare det.

Hvordan visste du at du brenner for kunstløp?
Jeg har praktisk talt vokst opp i ishallen. Siden moren min har vært trener, så jeg satt i barnevogna ved vantet mens hun var på isen. Søsteren min drev med det aktivt og jeg elsket å se på hennes treninger og konkurranser. Omtrent med en gang jeg lærte meg å gå fikk jeg lov til å være med på uteisen sammen med søsteren min. Hun trente og jeg gikk rundt i sirkler som en gærning. Helt fra jeg fikk lov til å begynne på skøyteskolen visste jeg at jeg elsket hva jeg drev med. Jeg kan huske tilbake til OL i 2006 hvor jeg så de aller beste konkurrere på TV og kunne alle programmene deres, fordi jeg hadde sett dem så mange ganger på youtube. Så som dere skjønner, så var det ikke et spesielt «moment» jeg fant ut av at jeg brenner for det jeg driver med, men det var bare en «match made in heaven».

Hvor trener jeg på sommeren?
Hver sommer er litt forskjellig fra år til år. Vi har alltid noen uker med is her hjemme i Norge, og noen uker hvor jeg reiser ut for å trene i andre omgivelser. I ca. 12 år har jeg vært i Oberstdorf på sommerleir. I fjor dro jeg også til Italia, og trente med Italias beste klubb. For å si det sånn, jeg ble helt forelsket i denne klubben. Trenerne og løperne er helt fantastiske. De jobber hardere enn noen jeg har sett tidligere, men alle er i godt humør og inkluderte meg raskt inn i gjengen. Derfor har jeg valgt å ikke reise tilbake til Oberstdorf i år, men heller en hel måned i Italia med den gjengen. Så i sommer skal jeg først trene en uke på Jar, med treneren min, og min vanlige treningsgruppe- så en måned i Italia, og etter det kommer jeg hjem for enda en uke på Jar med samme gruppe.
Sommer trening er noe av det beste jeg vet, så jeg gleder meg skikkelig til å få det i gang.

Hvordan kommer du opp med ideer til drakter?
Som jeg skrev i forrige innlegg har jeg blitt veldig involvert i draktene mine. Før sendte jeg bare musikker, fikk tegninger, lot treneren min komme med forslag til endringer og fikk dem hjem i posten. Nå som jeg har blitt eldre, og er mye mer opptatt av hva jeg har på meg, er det jeg som bestemmer det meste. Det er veldig forskjellig til hvordan jeg får inspirasjon hver gang. For det første må det passe til musikken. Noen ganger har jeg ideen klar med en gang. Andre ganger ser jeg på de draktene jeg har likt best fra andre løpere, eller hva jeg liker på moteshow. Jeg vil alltid at det skal gi mening til tiden, meg og musikken.

Hvordan velger du musikker?
Valg av musikker er noe av det vanskeligste jeg vet. I og med at jeg må ha to nye program hvert år, er det ikke alltid lett å finne den perfekte musikken. I tillegg er jeg ikke en person som bare tar en musikk og prøver å gjøre det beste ut av det. Det er viktig for meg at jeg elsker musikken og får en visjon av hvordan det kan bli. I de siste sesongene har jeg hatt veldig lett med å finne en musikk til kortprogrammet, og store vanskeligheter med langprogrammet. I år var inget unntak. Musikken jeg valgte til kortprogrammet har jeg hatt lyst til å gå til i et år, og treneren min likte den med en gang jeg viste den. Langprogrammet tok mye lenger tid! Jeg sendte musikker til koreografen som han ikke likte, og han sendte meg ting jeg ikke likte. Mange kommer med meninger jeg egentlig ikke vil høre på, og jeg begynte å bli veldig stresset. Helt til Mark (koreografen) sendte meg to sanger og skrev «listen to this, it’s gonna be a fucking masterpiece». Jeg hørte på sangene, elsket dem og bestemte meg med en gang. Om en uke er jeg i Berlin og lager programmet, det gleder jeg meg veldig til!!

Hva er palene dine for sommeren, utenom trening?
I sommer har jeg tenkt til å ha det sååå gøy! Jeg gleder meg skikkelig til å være mye med venner, både her hjemme og på treningsleirer. Jeg har ingen ferieplaner, men det blir mest sannsynlig morsomme greier med venner, og også en sommerfest med Blogghuset som blir bra! I tillegg har jeg tenkt til og både blogge og vlogge mye mer. På fredag skal jeg faktisk møte hele salgsteamet til Blogghuset, og bli ordentlig kjent med gjengen.

Det var det for denne gang! Har dere fler spørsmål, så er det bare å kommentere det under, eller sende meg en DM på Instagram. Sp skal jeg få svart så fort som mulig!

-Sondre

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *