En blanding av kunst og sport.

Hei dere!

Det er søndag. En dag for å slappe av. Ta det helt med ro. Vanligvis prøver jeg å få helgen så rolig som mulig. Så jeg får restituere kroppen for treningsuken som har vært. Denne helgen ble ikke helt slik. Jeg har skrevet tidligere at jeg koreograferer program for mange av de beste løperne i landet, og det er ikke før nå jeg virkelig innser hvor mye jeg har gjort. Det har så å si gått i ett siden jeg begynte å koreografere for junior norgesmesteren i slutten av mars.

De siste årene har jeg lært så utrolig mye av denne prosessen. Jeg blir en bedre løper selv, når jeg får lov til å lære bort noen av mine styrker. Fra å koreografere for de aller minste- så til landslagsutøvere og så til meg selv, på tre år. Det er sykt det. Men så utrolig gøy!

I år har jeg følt jeg har fått en enda større «makt» innenfor koreografrollen. Jeg har ofte fått musikken av løperen, eller treneren, men i år fikk jeg være med å bestemme. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg føler at løperne, trenerne og foreldrene (ikke minst) kan stole på jobben jeg gjør. Litt rart, men det gjør at jeg nesten føler en større frihet innenfor den kreative prosessen.

Det jeg liker aller aller best ved kunstløp er å kunne blande kunst og sport. Å blande de tekniske vanskelighetene som egentlig ikke skulle vært mulig, med vakker musikk, en historie fylt av følelser. Derfor har det vært spennende å kunne dele min visjon og mine følelser med andre løpere. Jeg har fått utfordret meg selv med musikker fra «hurt» av Christina Aguilera, asiatisk, tango og Abba.

I dag ble siste program koreografert ferdig. Nå er jeg klar for morgendagens avreise til Berlin. Endelig skal det siste programmet mitt bli koreografert. Av Mark Pillay, en av de beste i verden på akkurat dette. Turen kommer til å bli lærerik, spennende og utrolig viktig. Etter fjorårets sesong er jeg på vei oppover og programmene mine blir viktigere og viktigere fremover. Sommeren er tiden for de store forbedringene, og det begynner med nye program som skal bli trent opp til perfeksjon før sesongen begynner i september! JEG GLEDER MEG…

-Sondre

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *